Del på sosiale medier:

Jeg kunne ha sittet her kjent på ensomheten, vært misunnelig på alle med familie og barn, ønsket at jeg hadde vært invitert i hauger av juleselskap og juleluncher….
Jeg kunne angret på valg jeg har tatt, Jeg kunne tenkt mer jeg burde ha gjort, eller hvorfor forstod jeg ikke den gang at dette var dumt.
Ja jeg kunne sikkert brukt hele advent tiden til å være misunnelig på alle rundt meg, misunnelig på alle dere som klager over alt dere har å gjøre, jeg kunne blitt deprimert, og igjen enda mer missfornøyd..

Isteden tok jeg frem juleskjelettet, heretter kalt mr Pasado (fortiden)

Jeg inviterte Mr Pasado på en god julemiddag!
Det ble et interessant og spennende måltid. Mye refleksjon  over alle mine valg, alle mine beslutninger og  alt jeg hadde gjort gjennom livet som gjør at jeg nå sitter her og føler på ensomheten, savnet av familie og barn.  En ting er sikkert, så lenge det er umulig å gå tilbake i tid, er det viktig å bruke fortiden konstruktivt. Hva kan jeg ta lærdom av, har jeg noen mønstre som går igjen i mine valg , går jeg på autopilot , spiller jeg på lag med meg selv eller boikotter jeg meg selv.

Jeg satte opp en liste over alt jeg er fornøyd med, alt jeg er takknemlig for i livet og alt jeg har klart å gjennomføre siste året.  Da ble alt veldig klart, uten mine «dumme valg og beslutninger » hadde jeg aldri kommet meg dit jeg er i dag. Det er takke være mr Pasado at jeg i dag tør å gå for seier i mitt eget liv, at jeg tør å inspirere andre til å spille på lag med seg selv, for videre å gå for seier i sine liv.

Mye er usikkert, men er det noe jeg nå forstår og er sikker på, så er det at det er en person jeg kommer til å ha et forhold til resten av livet, 24 timer i døgnet , og kanskje snakke med 10-14 timer hver dag. For at dette forholdet skal blir så bra som overhode mulig , er det viktig å behandle denne personen med respekt ,kjærlighet og tillit.  Den heldige personen er meg selv, unike meg med Mr Pasado på slep.

Denne julebloggen skrev jeg første gang 23. Desember 2013. Mye har skjedd de siste årene. I dag gleder jeg meg litt mer til julen, selv om både ensomhetsfølelsen og ikke bra nok tanken av og til lurer seg innpå når jeg minst ønsker dette. Men i dag vet jeg at jeg har et valg. Jeg vet at jeg kan velge om jeg vil henge meg på det dumme tanke toget.. eller om jeg vil bruke mitt NLP, tanketrenings verktøy og komme meg videre. Middagen med Juleskjelettet har jeg fremdeles. Da har jeg først en vareopptelling på hvordan året har vært, og deretter  lager jeg en plan på hvordan jeg ønsker det neste året skal bli.

Det blir sagt at det jeg fokuserer 20 % på får jeg  80 % av.

Hvor har du tenkt å ha ditt fokus denne julen?  Om du kjenner deg litt  igjen i det jeg skriver, så kan jeg anbefale deg å bruke litt tid hver dag til å finne noe du er takknemlig for. Visualisere hvordan dagen din skal være, og å gå på skattejakt etter det som er bra for deg.

Ønsker deg en god jul, eller som jeg pleier å si: LAG DEG EN GLAD OG MENINGSFYLT JUL.

 

Jeg inviterte juleskjelettet på middag i år også!