Del på sosiale medier:

 Er det virkelig slik, at jo mer en jobber,  jo vanskeligere er det å være i godt humør. Eller kan vi selv påvirke vår egen hverdag.

Denne tilbakemeldingen fikk jeg for noen uker siden av en kollega i SAS.
Ved siden av å jobbe som fargerik foredragsholder og mentaltrener jobber jeg i SAS Ground Services.

Er det virkelig slik, at jo mer en jobber, jo vanskeligere er det å være i godt humør. Eller kan vi selv påvirke vår egen hverdag.  3. November 2016 hadde jeg 30 års jubileum   SAS. 30  herlige år med fly på rute,overbooking, tåke, kanselleringer, snøstorm, forsinkelser  og mye moro. Jeg elsker jobben min. Ja til tider slitsomt , men jeg føler jeg gjør en forskjell. Alltid gøy å kunne  lage gode reiseopplevelser for passasjerene.

Men det har ikke alltid vært sånn.
For mer en 20  år siden fikk jeg beskjed fra mine kolleger at de  var «drit lei hele meg» . Sjokk melding der og da, men i dag en av de beste meldingen jeg har fått. image
Jeg trodde jeg var et stort grønt optimistisk smil, som påvirket både meg selv og de rundt meg på en positivmåte. Du kan vel si at det var ubalanse mellom selvinnsikt og selvutsikt.

Hva er så grunnen til at jeg er så mye mer  positiv og glad i dag. Jeg har knekt koden. Jeg forstår at det er meg det kommer an på. Det er brillene (holdning), som jeg tar på hver dag , sammen med min indre dialog, som avgjør hvordan min dag skal bli, både privat og på jobb.  Derfor jobber jeg aktivt med å ha en god og konstruktiv indre dialog. Jeg heier på meg selv!

Jeg vet at hjernen forstår liten forskjell på fantasi og virkelighet. Hva er egentlig virkeligheten.. I min verden forteller jeg meg selv at rulletrappen er magisk, med usynlig rød løper og fengende toner fra sangen HAPPY.  Deretter går jeg videre til Begeistringsdusjen , eller sikkerhetskontrollen som den også blir kalt. Jeg tenker at hver gang jeg går igjennom denne, får jeg en stor dose med begeistring, optimisme , glede og godt humør i hodet. Dette fungerer utrolig bra.  Anbefaler alle å installere sin egen begeistringsdusj på jobben. Det kan være en dør, heisen, trappen eller et annet passende sted. Ta ansvar og finn ut hvordan du selv kan påvirke deg selv og din egen hverdag.

Vil du lære mer om hvordan du kan påvirke deg selv til mer «Begeistrende kvalitet i gjerningsøyeblikket!»

Velkommen til høstens (2018) foredrag onsdag 24.oktober kl1900 på Nordstrandhuset.

Her finner du mer informasjon.

Jeg holder motiverende foredrag innen begeistring og arbeidsglede. Ta kontaktakt om dette kan være noe for din bedrift.

 

 

Vibeke, det er så enkelt for deg å være positiv, du jobber jo bare 50%.