Del på sosiale medier:

Ser du dine medarbeidere?  Kjenner du dine medarbeidere?

I boken «Når forandring ikke fryder«, skriver forfatter og foredragsholder Per Anders Nordengen om en næringskonferanse i Asia, hvor Mor Teresa var en av foredragsholderne.  I en sal full av næringsledere fra Europa og Asia, gikk hun opp på talerstolen, så utover forsamlingen og sa «Kjenner dere medarbeiderne deres?» . Så etter noen minutters pause fortsatte hun  «Bryr du deg om medarbeiderne dine? » Dette var alt hun sa.

imageLike viktig i dag som den gang. Vi trenger alle å bli sett og anerkjent. Små barn vokser opp og gjør alt for å få oppmerksomhet. Vi voksne roser og heier dem fremover. Tenk om vi kunne vært like flinke med hverandre.  Nordengen har også lært meg uttrykket «Ta noen på fersken i å gjøre noe bra». Vi trenger å bli sett og anerkjent, for å ha det bra. Det gjør noe med selvfølelsen vår , når vi for anerkjennelse på den vi er.

Jeg tenker at for å kunne bli god på å se, og å bry seg om andre, er det lurt å begynne med seg selv. Gå på skatte jakt etter det som er bra med unike deg!. Ha en god indre dialog og vær raus med ros, når du føler at du har gjort noe bra. Jo mer fornøyd du blir med deg selv, jo enklere er det både å takle endring i hverdagen, og å ta andre på fersken når de gjør noe bra.

ALT er i endring, vi hører hver dag om personer som mister jobbene sine, går måneder uten å finne noe nytt, frustrasjon og depresjon. Ingen jobb er sikker i dag. Men om du har en god selvfølelse så kan det være  enklere å takle endringer.

Derfor er det så utrolig viktig at vi heier hverandre frem  på det vi er, isteden for det vi gjør. Det er ingen som er jobben, de gjør jobben.

Skulle  du miste jobben på grunn av endring i samfunnet så er du like ok som person.

Jeg brenner for å få alle til å våkne om morgen , ta på seg stjernebriller (riktig holdning) se seg i speilet og si

«Yess , jeg er unik i den jeg er»  

«Det er lett for deg å si, men du skjønner ikke hvordan jeg har det!» hører jeg ofte når jeg holder kurs og foredrag.  Jo jeg forstår veldig godt hvordan du kan ha det.. Jeg har vokst opp spiseforstyrret og dysletisk med minus på Selvfølelse og Selvtillit kontoen.  Jeg var den som aldri heiet på noen, jeg var sur og misfornøyd. Det var først når jeg begynte å bruke det samme verktøyet som jeg lærer bort på mine kurs og foredrag, at selvfølelsen min kom tilbake. Jeg begynte med meg selv, jeg gjorde jobben selv,  i dag spiller jeg på lag med meg selv, samtidig som jeg heier frem de jeg møter på min vei,

Lykke til, Gå ut i verden å ta noen på fersken i å gjøre noe bra! 

 

 

Ser du…Bryr du deg…