Del på sosiale medier:

Kunne et halvt liv med minus på selvfølelse og selvtillit kontoen vært unngått, dersom den årlige kvalitetsjekken hadde vært innført på et tidligere tidspunkt? 

Tenk om det hadde vært obligatorisk med en årlig kvalitetssjekk på det vi har mellom ørene. Kall det gjerne en mental kontroll, på lik linje som EU kontrollen på bilen. Tenk om vi hvert år i forkant av vår fødseldato, fikk en påminnelse om å ta denne mentale sjekken, for så og installere et nytt virus program, på både tankesett og vår  indre dialog.

I ung alder hadde jeg noen spesielle opplevelser, og fikk  noen kommentarer som gjorde store endringer i hvordan jeg så på meg selv. Fordi jeg hadde et dårlig virusprogram, ble plutselig disse kommentarene mine sannheter. De påvirket  både tankene mine, min indre dialog og mitt fokus i hverdagen. Jeg trodde plutselig at jeg var mindre bra,  for stor og for tykk til og lykkes med det jeg ønsket..  Jeg begynte å spise vekk de vonde følelsene, og hadde det til tider ganske vondt inni meg.

Tenk om noen hadde testet BANK modellen på meg den gangen. Da hadde jeg kanskje påvirket meg selv i en mye bedre retning.

Men det er aldri for sent å starte resten av sitt liv med optimisme, gode tanker og en bedre indre dialog.

Jeg bruker BANK modellen!
Når dumme tanker dukker opp spør jeg meg selv:

Vibeke, har du noe bevis for at disse tankene er riktige…
Vibeke, finnes det noe alternativ til disse tankene, kan du bytte ut tanken med en bedre tanke..
Vibeke, hvilken nytteverdi har disse tankene
Vibeke, hvilke konsekvens får disse tankene dersom du fortsetter å tenke dette…

Bankmodellen har blitt et viktig verktøy for meg. Ofte holder det med å gå igjennom første eller andre setning, for så  å endre tankene, og min indre dialog til noe bedre.

I en verden hvor det eneste vi vet med sikkerhet er at alt er i endring, er det viktig med den årlige mentale sjekken.  Hvert år når min bursdag nærmer seg, tar jeg den store mentale kvalitets sjekken. Hvor var jeg for ett år siden, hvor er jeg i dag og hvor er jeg om ett år, dersom jeg fortsetter i dette sporet.
Viktig å være både raus og ærlig med seg selv. Ingen av oss våkner om morgenen, går ut i verden og bestemmer oss for å ta dårlige valg. Mye av det vi gjør i hverdagen går på autopilot.

Kjenner du at veien du går, går i feil retning, så stopp opp. Finn ut hvordan du ønsker å ha det, og hva som er bra for deg.
Installer et virusprogram som stopper dårlig tanker og den negative indre dialogen.
Du er bra nok, og du har de resursene du trenger.
Bli bevisst hvordan du ønsker å ha det i din hverdag.
Flytt fokus. Det du fokuserer 20% på får du ofte 80% av.
Tren takknemlighet og snakk pent til deg selv.
Bli bevisst hvordan du påvirker deg selv i hverdagen.

Det er det du gjør i dag som avgjør hva du skal se tilbake på i morgen!

LYKKE TIL!

 

Jeg bruker BANK modellen!