Del på sosiale medier:

Etter mer en  27 år  i SAS, har jeg det fremdeles moro på jobben. 

Idag har jeg bare en liten deltidsstilling, og er på flyplassen ca 7-8 dager i måneden. Resten av tiden er det jobben som Begeistrings trener . Men når jeg er på Gardermoen har jeg det alltid moro. Overbooking, tåke, stress , dårlig vær og andre utfordringer. Jeg elsker det!! Det kunne vært annerledes, jeg kunne tenkt at «fytter rakkeren», jobben er stress, passasjerene maser, jeg løper fra fly til fly , jeg står opp for tidlig, jobben er usikker, skal vi selges eller hva skjer!

Det er mitt valg hva jeg velger å tenke. Det er kun jeg som har ansvar for mitt eget liv. Jeg  bruker det jeg lærer bort til andre , det å ta på seg stjernebrillene , se muligheter  og lage seg gode dager.

Jeg elsker jobben i SAS

Jeg velger å tenke hvor heldig jeg er som har en jobb, hvor aldri dagene er like.Jeg treffer nye mennesker hver eneste dag.Jeg kan se og prate med med folk.Jeg er med på å lage en god start på en reise. Jeg kan knipe kolleger i å gjøre en fantastisk jobb slik at de føler seg betydningsfulle.   Jeg kan faktisk starte en tidlig morgen, med å smile til reisende, kolleger og andre på flyplassen, et smil smitter, så  hvem vet hvor langt mitt smil rekker i løpet av an dag. Kanskje flere ganger rundt jorden!

Linda , en leder hos oss fortalte at hun pleide å se på rulletrappen som en magisk trapp. Godt sagt , hjernen vår skjønner ingen forskjell på fantasi og virkelighet, så her kan vi virkelig «lure oss selv» Har du noen gang tatt rulletrappen på Gardermoen?  Den er magisk.  Nå jeg stiger på den tidlig tidlig lørdag morgen , så ser jeg for meg at det er rød løper, jeg hører  Jahn Teigens  Optimist, og passasjerer og kolleger jubler av glede der jeg sakte kommer oppover den rød løperen. Tar jeg heisen så er den også magisk, inni heisene på Gardermoen så regner det usynlig begeistring og glede!

Hvordan er det i din jobb, har du en heis eller rulletrapp som kan gi deg den ekstra energien slik at stjerne og mulighets brillene sitter godt på.

Hver dag får du 1440 nye minutter inn på kontoen. Hvor mange av disse bruker du på jobben din? Er du flink til å ta på deg stjernebriller og lage deg gode dager. Det er ditt valg hvordan du ønsker å bruke disse minuttene. Ditt ansvar hvordan du vil ha det på jobben. Har du en jobb du mistrives i så gjør noe med det.  Begynn å lete etter det som er bra, det som er positivt og det som er moro.

Det er mye vi kan fraskrive oss her i verden. men ansvar for eget liv er mitt ansvar.
Frank Beck sier » det er viktig å ville mens en kan , for plutselig kommer dagen du ikke kan det du vil»  

Livet er sårbart. Grip dagen  lev nå! 

Det er det du gjør i dag som avgjør hva du skal se til bake på i morgen.  Er du på rett vei!!

Har du lyst å lære hvordan du kan ha det mer moro på jobben ?

Jeg elsker jobben min i SAS

4 thoughts on “Jeg elsker jobben min i SAS

 • januar 19, 2014 kl 10:51 pm
  Permalenke

  Tusen takk for et kjempefint foredrag. Mye var litt kjent fra før, men det var veldig fint å få en oppfriskning. Jeg bet meg merke i ordene vil, ikke og hva er grunnen i stedenfor hvorfor. Den orange begeistringsringen er en god påminnelse. Det er utrolig hvor ofte ikke brukes i min dagligtale og det er vanskelig å unngå å bruke, men øvelse gjør mester og tusen takk igjen for oppdagelsen av disse ordene som er det første jeg tar tak i etter foredraget ditt. Lykke til videre 🙂

  • januar 20, 2014 kl 8:27 am
   Permalenke

   Hei Anne,
   Så bra at du likte foredraget mitt. Ja det er mye som de fleste har hørt før, Utfordringen er ofte å ta tak i det en ønsker å endre slik at en får de dagene en ønsker seg. Det håper jeg at jeg kan bidra med gjennom å bruke egne erfaringer, de fargerike plakatene og alle mine rare effekter. Lag deg en morsom mandag og en fantastisk fargerik uke:-)

 • januar 20, 2014 kl 8:16 am
  Permalenke

  Hei
  Fantastisk godt skrevet Vibeke «jeg elsker jobben min i SAS» . Man tenker ikke på det i hverdagen, men hjernen skjønner ikke forskjellen på fantasi og virkelighet. Og Ja, jeg har også følt noen ganger at rulletrappa på Gardermoen er som en «magisk trapp» – greier man å tenke at alt er positivt, og at ingenting er et problem men en fin utfordring som jeg skal greie å løse enten alene eller i samarbeid med gode kollegaer etc.
  SAS er heldige som har sånne som deg – kanskje det er det Norwegian mangler :-))
  mvh
  Frank

 • januar 20, 2014 kl 8:24 am
  Permalenke

  Tusen takk for veldig hyggelig tilbakemelding. Lag deg en en morsom mandag og en fantastisk uke:-) Jeg er på Nordstrandhuset og begeistrer på torsdag om du trenger påfyll 🙂

Kommentarer er lukket.