Del på sosiale medier:

Hvem har egentlig ansvar for min arbeidsglede?  Kan jeg skylde på elendig ledelse og dårlige kolleger? Eller kan kombinasjonen mellom en riktig arbeidspling og den daglige begeistringsdusjen, være det som skal til for å påvirke hvordan jeg har det på jobb? 

Kan du tenke deg at du holder en knallgul, fersk ,stor frisk sitron i hånden. Tenk deg at  du lukter på den, for så å ta en stor bit som du tygger godt. Kjente du noe?  Denne øvelsen er ofte starten på mine foredrag og kurs. Jeg spiser sitronen, mens de  fleste tilstede både kjenner  den sure smaken, og lager de rareste grimaser.   Dette er for meg et bevis på at hjernen vår, forstår veldig liten forskjell på fantasi og virkelighet.  Hjernen er mitt kongedømme, som jeg har mulighet til å programmere i den retning jeg ønsker.

Hva har så sitronen med arbeidsglede å gjøre? Jeg tenker at det er mitt ansvar å finne arbeidsglede i hverdagen. Ja, klart det er viktig at ledelsen legger til rette, slik at en har muligheter til å utføre  jobben på en best mulig måte, men holdningen til jobben er mitt ansvar.
Jeg har jobbet 31 år i SAS Ground Handling. Ved siden av jobben som mentaltrener og foredragsholder er jeg fremdeles i SAS Ground Service,  i dag kun en liten 50% stilling fordi jeg blir glad, og får overskudd av å sende folk og fe ut i den store verden.   Det er dager hvor det er tøft å stå opp kl. 0315 for å komme seg på jobb , eller dager hvor du vet flyplassen har vært stengt på grunn av tåke og alle vil med på første fly…

Da er det greit å vite at en kan lure hjernen til å tro at det meste er moro (ref sitronen) . Jeg mener at med  en god indre dialog, og en haug med optimistiske tanker så kan hvem som helst programmere seg selv til mer arbeidsglede i hverdagen. Har du utfordrende kolleger så gå på skattejakt etter det som er bra, jeg tenker det finnes noe godt i alle. Det er vanskelig å endre andre personer,  prøv heller å se på din kollega  med nye briller (holdning).

Finn din arbeidspling, plingen som automatisk påvirker deg i riktig retning.  Min arbeidspling er plingen  jeg hører hver gang jeg går gjennom billett slusen på flytoget. PLING og jeg tenker dette skal bli en god dag,  jeg gleder meg,  treffer hyggelige kolleger, glade passasjerer, og jeg skal jobbe som om det er det morsomste jeg vet!!! Siden  hjernen min forstår liten forskjell på fantasi og virkelighet,  så tenker den YESS, dette skal bli en topp dag med mye arbeidsglede! Deretter tar jeg den magiske rulletrappen opp til avgangnivå. Rulletrappen er magisk, når jeg lukker øynene hører jeg sangen Happy, og ser for meg glade passasjerer og kolleger.
Tilslutt venter begeistringsdusjen, også kalt sikkerhetskontrollen.  I det jeg går gjennom, får jeg en dusj av  arbeidslyst, glede og begeistrings i hode. VIPS er arbeidsgleden på plass!

Hvordan kan du bruke dette i din hverdag?
Hva kan bli din arbeidspling?  Har du en trapp, en dør eller heis du kan programmere til å bli både magisk og full av optimisme?

Ønsker du mer arbeidsglede denne høsten så bruk fantasien, og finn ut hvordan du selv kan påvirke topplokket i den retning du ønsker.

Lykke til, lag deg en fargerik høst med gode arbeidsplinger, begeistringsdusjer og magiske trapper!

 

Hvordan finne arbeidsglede!