Del på sosiale medier:

God ledelse smitter! God ledelse i ett team kan spre seg til et annet team. Setningen kommer fra en spennende artikkel i Ukeavisen Ledelse. Hvordan er det med deg hva slags smittebærer er du? Er du bevisst hvordan du påvirker de rundt deg.

Hvordan er det med deg, tar du den viktigste lederrollen seriøst.  Ja jeg tenker rollen i å lede deg selv.  Vi sender bilen til Eu kontroll, skifter mobiler og andre duppeditter, når noe bedre kommer på markedet, og alle er vi opptatt av å ha et godt virusprogram på pc. Hva med det mellom ørene, når tok du sist en mentalsjekk, har jeg et tankesett og en indre dialog som driver meg i riktig retning.

Når jeg er ute i bedrift og holder kurs eller foredrag, stiller jeg ofte spørsmålet «Hvor mange av dere ønsker endring i hverdagen?», for så å fortsette med spørsmålet «Hvor mange av dere er klar for å endre seg selv?» Mange ønsker endring, men veldig få gjøre endringen selv.

Til alle dere som sliter med å finne smilet og motivasjon ved dagens start. Det er dessverre umulig å endre menneskene rundt deg. Det fantastiske er at mye skjer når du endrer hvordan du ser på verden, og de du møter på din vei.

Finn deg en begeistringsdusj, en magisk rulletrapp eller en god arbeidspling. En god begeistringsdusj kan være døren på T-banen, inngangen på jobben, bussen , heisen eller noe som passer i din hverdag. Et sted du ofte starter dagen på jobb eller privat.

Så lurer du hjerne til å tro at hver gang du går gjennom får du en bøtte med motivasjon, glede, begeistring eller det som er riktig for deg i hodet.  Ja , dette fungerer. Hjernen forstår liten forskjell på fantasi og virkelighet. Det er du som er sjefsprogrammerer! 

Hvordan har programmeringen gått så langt? Er det på tide å installere noen nye virusprogramtopplokket. Slik at du er med å påvirke din hverdag i riktig retning.

Jeg vet at dette fungerer. For 25 år siden fikk jeg beskjed på min jobb i SAS at jeg var en pest og plage for mine kolleger. Jeg var den røde sure som klaget hele tiden. Jeg var en smittebærer av dårlig arbeidsglede.
I dag har jeg liten deltids stilling i SAS Ground Services . Sikkerhetskontrollen er min Begeistringsdusj, hver gang jeg går gjennom faller det arbeidsglede rett inn i topplokket! Før jeg kommer dit hører jeg arbeidsplingen når jeg skanner billetten på flytoget. Plingen som minner meg om viktigheten av å legge privatlivet igjen og fokusere på jobb.- Så går jeg opp den magiske rulletrappen, lukker øynene, hører sangen Happy og ser at passasjerer og kollegaer jubler over å ha meg på jobb. Yess dette blir en bra dag.

Hvordan er det, er du en god smittebærer, eller er dette høsten hvor du skal ta noen ny grep innen din Selvledelse!

Ønsker det en riktig god og fargerik høst!

 

 

Hva slags smittebærer er du?
Stikkord: