Del på sosiale medier:

Hvordan starter du dagen? Veldig mange av oss våkner, og det første vi begynner å tenke på, er alt vi MÅ gjøre. Må jobbe, må trene, må hente barna, må ditt og må datt.. Eller hvordan er det, må du egentlig gjøre alt dette. 

Språk skaper virkelighet, sier forfatter og foredragsholder Per Anders Nordengen.  Hvilken virkelighet, og hva skaper alle disse «måene». Føler du deg full av energi, når du tenker på alt du må. Tenk om vi bare kunne kaste ordet må  langt langt  vekk.

I min verden, slik jeg velger å tenke, må vi kun en ting. Det eneste vi  faktisk må, er å forlate denne fantastiske verden en dag. Alt annet er valg som vi  tar hver eneste dag. Noen valg går på autopilot, og andre gjør vi etter å ha brukt MÅ. For meg er Må et skikkelig virus ord som tapper meg for  all energi. Tidligere ble jeg helt utslitt av alt jeg alltid måtte gjøre. I dag må jeg ingenting!

  Jeg trodde at ved å ha fokus på alt jeg måtte gjøre, og alt jeg måtte være, så ville jeg lykkes i det jeg ønsket. Resultatet ble tilslutt at jeg ble veldig sliten, og syntes at det meste var et mas.  Min indre dårlige tilstand begynte  å lekke som en sil, og de rundt meg opplevde meg som en sur og lite hyggelig person.

Etter å ha studert   NLP, læren om hvordan kroppen og hjernen fungerer, forstod  jeg hvordan ordene jeg bruker skaper min hverdag. Jeg har byttet ut  virusordet  må til vil.  I dag må jeg ingenting, men jeg vil gjøre mye hver dag fordi da får jeg overskudd, bli glad osv osv.

Fordi min hjerne forstår liten forskjell på fantasi og virkelighet, tror den at det å ville noe, er mye bedre en og måtte noe.  Enda bedre er det når jeg sier «jeg gleder meg til…..» da blir det jo nesten fest oppi topplokket. For alt vi gleder oss til er jo moro tenker  min hjerne. Et annen mulighet, er å gjøre noe «som  om det er det morsomste jeg vet».

Her er noen eksempler på hvordan du kan bruke dette i din hverdag: Jeg vil gå på jobb, fordi der treffer jeg mennesker, føler mestring og til og med tjener penger. Jeg vil hente barna i barnehagen, fordi det er trist for dem å bli igjen, når alle er gått. Jeg vil gå på skattejakt etter det som er bra i hverdagen, for det gir meg riktig fokus. Jeg gleder meg til å vaske huset, for da blir det så godt å sette seg ned etterpå. Jeg gleder meg til å ta en treningstur, for etterpå kjenner jeg godfølelsen.  Nå skal jeg lese til eksamen, som om det er det morsomste jeg vet.

Slik har jeg programmert om min hjerne til å få mer overskudd og energi i hverdagen.

Lykke til ,kast ut jeg må og begynn å gjøre alt du vil gjøre fordi……

 

 

 

 

 

 

Må du eller vil du?