Del på sosiale medier:

Når tok du sist en kollega, en venn, barnet ditt eller an annen i å gjøre noe bra? Hva ville skjedd om du bestemte deg for å  rose minst tre kolleger hver dag.Si noe hyggelig til de du bor sammen, gi et ekstra smil til buss sjåføren eller sidemannen på trikken. Hvordan er det i din bedrift,  har dere fokus på å rose, og å se hverandre i en travel hverdag. Når jeg er ute i bedrifter og holder foredrag  spør jeg «har dere noen her som alltid er positiv, blid og hyggelig? Veldig ofte peker de fleste på en person.Neste spørsmål er  «har du noen gang fortalt denne personen, at du setter på de kvalitetene han eller hun sitter inne med?»  Dessverre er svaret ofte nei. Hva ville skjedd om vi alle ble litt bedre på å rose hverandre. Alle fortjener å bli sett og verdsatt, og jeg mener at dette er like mye de ansattes ansvar som en leders ansvar.  Sammen er det lettere å lage en god ros kultur.

2014-02-27 16.37.09

På mine foredrag har jeg «rose seremoni»  3-4 stykker for en rose og noen velfortjente ord. Av og til kan jeg holde foredrag for bare ukjente personer, allikevel så finner jeg alltid noen jeg kan rose. Det kan være en som sitter som en solstråle og er lyttende tilstede, en som var hjelpsomme når jeg kom ,eller noen som turde å by på seg selv gjennom å spørre noen personlige spørsmål..

Jeg kaller det ROS med BEVIS. Si litt mer en at «du er flink». Fortell hvorfor du mener vedkommende er flink. Fortell hvorfor du setter pris på personen.  På samme måte er det også viktig å rose seg selv. Hvor flink er du til det?  Er du snill mot deg selv?

For noen år siden så jeg en fantastisk film som het «Pay it forward», eller «Gi det videre» på norsk. En ung gutt satte igang prosjektet når noen gjør en god gjerning mot en person, så skulle vedkommende gjøre tre gode gjerninger videre. .

Det er vanskelig for meg å endre verden alene, men om alle blir flinkere til å rose, støtte og se hverandre tror jeg det skjer noe.

Har du lyst å lære mer om ros, og hvordan mine rose seremonier er så holder jeg  nye Begeistring foredrag  5. og 19. mars. Du finner mer info her

 

Når fersket du sist en kollega i å gjøre noe bra?