Del på sosiale medier:

Jeg er til tider både en stor og en liten kongle! Men med hjerte på rett plass, er det dette som driver meg fremover. Hvordan er det med deg, kjenner du deg som en kongle noen ganger?

Tenk deg at du er på tur i skogen med en haug  glade og nysgjerrige små barn. Dere kommer inn i skogen og overalt ligger det kongler. Et av barna spør «du hvorfor ligger det så mange kongler på bakken?»

imageDet fleste av oss ville vel raskt svart «de har falt ned». Noe som faktisk er helt riktig,men hovedgrunnen til at konglene faller ned fra stammen er at de skal så frø til nye flotte trær.

Hvordan er det med deg, hender det at du går litt på trynet, gjør noe feil og kanskje kan føle at du falt ned fra ditt trygge ståsted.

Det skjer meg rett som det er, men isteden for å tenke dumme tanker, og snakke meg selv ned, sier jeg kjapt » der var jeg en kongle, hvordan kan jeg bruke dette konstruktivt?»

Noen sier at miraklene skjer når du tør å gå ut av din komfortable sone. Anja Ledin sa på et foredrag  «spreng en grense hver dag!»  Hvor har du fått ny erfaring eller god læring. Det er når vi tør å gjøre litt mer av det som kan være skummelt. Men da kan det også hende at vi feiler, eller som jeg sier «er en kongle og sår noen nye frø på vår vei.

Hva er da grunnen til at vi bruker så mye kongler som julepynt? Jeg velger å tenke at konglene skal få oss til å reflektere over hvordan 2016 har vært. Hva har vært bra, hva skal du ta med deg videre, og hva vil du legge igjen i 2016, før du hopper inn i 2017.

Størst av alt er kjærligheten, men viktigst av alt er kjærligheten til deg selv. Du er unik og bra nok som den du er. Du gjør aldri noe feil, du er bare en kongle! En kongle som sår nye frø for å gi deg deg den erfaringen du trenger for å lykkes enda bedre  neste gang.

Jeg ønsker deg en god start på 2017.
Husk å ta et stort byks (gjerne fra en stol), inn i 2017 så slipper du å bli igjen i 2016.

Tusen takk til alle dere som har fulgt meg i 2016. Dere gir meg inspirasjon til å stå på videre!
I have a dream, en dag vil jeg lykkes, og på veien så er jeg en KONGLE.

En spesiell takk til Ulf Berglund, som lærte meg kongle historien for mange år siden. Det var starten på mye av det jeg driver med i dag.

 

 

Hvorfor bruker vi kongler til julepynt?